Nieuws van Bonaire

Online betaling Visitor Entry Fee hapert bij sommige bezoekers

KRALENDIJK- Op het internet zijn klachten te zien van toeristen die online de Visitor Entry Fee proberen te voldoen, doch hier niet in slagen. 

Na het invullen van de persoonlijke gegevens lukt het niet door te klikken naar de betaalpagina. Naar verluidt zou de Tourism Corporation Bonaire (TCB) op de hoogte zijn van het probleem. Zij wijst bezoekers er op dat de fee eventueel ook bij aankomst kan worden betaald. Dat kan evenwel alleen met de PIN pas of een credit card. 

Niet iedereen loopt tegen het probleem aan: Bonaire.nu nam op zondag de proef op de som en kon zonder problemen online betalen met de credit card. Ook het verzenden van de QR code als bewijs van betaling wordt vlot toegestuurd. 

Evaluatie

Ondertussen worden onvoorziene problemen met de huidige opzet de komende periode nog geëvalueerd. Gedeputeerde Hennyson Thielman laat desgevraagd weten dat als er veranderingen moeten worden doorgevoerd op basis van de ervaring gedurende de eerste maanden, dit zeker zal geschieden. Met name steekt het toeristen die binnen een kort tijdsbestek meerdere keren het eiland aandoen, dat zij telkens opnieuw moeten betalen terwijl de logica hierachter ontbreekt. 

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo