Nieuws van Bonaire

Onderzoek gestart naar aanwezigheid grotten onder terrein Flamingo Luchthaven Bonaire

Foto: Jos Hillen

KRALENDIJK- Deze week is het technisch vooronderzoek begonnen door Geotron Caribbean naar de aanwezigheid van grotten en holle ruimtes onder het terrein van de luchthaven langs de Kaya International. 

Dit ter voorbereiding op de planuitwerking van het Masterplan Flamingo Airport Fase 1. Met behulp van de ERT (electrical resisivity tomography) techniek worden elektrische weerstanden gemeten in de ondergrond die herleid kunnen worden tot plaatsen waar grotten aanwezig kunnen zijn. 

Rocargo

Gewicht

Dat is van belang om te weten wat de sterkte is van de ondergrond om zowel de gewichten van fundering en vliegtuigen te kunnen dragen en welke aanvullende maatregelen eventueel nodig zijn om een voldoende sterke constructie te ontwerpen.

Deel dit artikel