Nieuws van Bonaire

DCNA Junior Ranger Exchange Event dit jaar op St. Eustatius

Tijdens het uitwisselingsprogramma krijgen de jeugdigde deelnemers volop de kans ideeën en ervaringen uit te wisselen. Foto: DCNA

Het Junior Ranger Exchange-evenement wordt dit jaar tussen 30 juli en 5 augustus op het bovenwindse eiland Sint-Eustatius gehouden.

Tijdens het uitwisselingsprogramma komen Junior Rangers van Aruba, Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten samen om alles te leren over de unieke biodiversiteit in Caribisch Nederland en om positieve, coöperatieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Dit jaarlijkse evenement helpt bij het opbouwen van gemeenschap en samenwerking tussen de Nederlands-Caribische eilanden door de volgende generatie natuurbewuste burgers te ondersteunen. Elk jaar worden twee junior rangers tussen de 10 en 13 jaar uitgenodigd om samen te komen en te delen wat ze hebben geleerd over de natuur op hun eilanden.

Uitwisseling ideeën

Deelnemende organisaties dit jaar zijn onder meer Fundacion Parke Nacional Aruba, Stinapa Bonaire, Saba Conservation Foundation, Stenapa St. Eustatius en Nature Foundation St. Maarten. Door educatieve en wetenschappelijke componenten te combineren tijdens het uitwisselingsevenement, worden deelnemers in staat gesteld om ideeën uit te wisselen en de verbindingen tussen de beheersorganisaties van beschermde gebieden en de educatieve programma’s te verbeteren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo