Nieuws van Bonaire

Kustwacht Curaçao onderschept ruim 650 kilogram cocaïne

WILLEMSTAD – De Kustwacht heeft in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juli een drugstransport onderschept. Ten zuiden van Curacao wist het Nederlandse marineschip, de Zr.Ms. Groningen binnen een recordtijd een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen.

De Groningen vaart sinds gisteren voor de kustwacht en was pas enkele uren operationeel inzetbaar na een intensief trainingstraject. Op dezelfde dag dat de bemanning de eindoefening succesvol afrondde heeft het schip direct daarop haar eerste operationele resultaat behaald.

Rocargo

De kustwacht ontdekte de go-fast waarop de Groningen en de kustwacht helikopter direct werden ingezet. Met het lanceren van de twee snelle boten werd de go-fast tot stoppen gemaand. De opvarenden weigerden echter te stoppen waarna waarschuwingsschoten gelost zijn en uiteindelijk de buitenboordmotorengericht  zijn uitgeschakeld. 

Naast de vijf opvarenden en de 650 kilo drugs zijn ook vier vuurwapens aan boord aangetroffen. Een Metal Shark van de Kustwacht heeft de opvarenden, de gevonden balen en de wapens van de Groningen overgenomen en naar het Steunpunt op Curaçao gebracht.

De verdachten, drugs en wapens zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao die de zaak verder in onderzoek heeft genomen.

Deel dit artikel