Nieuws van Bonaire

Leerorkest Bonaire van Kolegio San Bernardo geeft haar eerste presentatie

KRALENDIJK – 35 kinderen van groep 6 en 7 van Kolegio San Bernardo hun eerste presentatie gegeven samen met de docenten van Leerorkest Bonaire. Dit vond plaats op maandag 27 juni.

De leerlingen kregen 5 maanden in muziektheorie van Dennis Aalse en zangles van Chaira Borderslee. Ter afsluiting mochten de leerlingen een optreden geven waarin zij verschillende kinderliedjes zongen.

Na de vakantie zullen de kinderen van Kolegio San Bernardo ook instrumenten gaan bespelen. Hiervoor heeft het intrumentendepot van het Leerorkest in Amsterdam verschillende instrumenten beschikbaar gesteld, zoals trompetten, trombones, klarinetten, dwarsfluiten, hoorns, contrabassen en drums. Daarnaast zullen we nu ook starten met viool, cello en pauken.

Leerorkest Bonaire wordt gecoördineerd door Stichting Mangazina di Rei met financiering van het Ministerie van Justitie en het Ministerire van OCW. Voor de Ministeries is het heel belangrijk dat er voldoende positieve activiteiten voor kinderen zijn waarin zij hun talenten kunnen ontdekken en daardoor voorkomen wordt dat kinderen zich gaan vervelen.

Net zoals sport, maakt muziek kinderen sterk en gelukkig en dat is een belangrijke basis voor hun toekomst. Voor meer informatie kunt u de facebookpagina van Leerorkest Bonaire bezoeken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo