Nieuws van Bonaire

Justitieministers Aruba, Curaçao en Sint-Maarten vergaderen op Bonaire

KRALENDIJK- Eerder deze week hebben de ministers van Justitie van Aruba; Rocco Tjon, Curaçao; Shalten Hato en Sint Maarten; Anna E. Richardson elkaar getroffen op Bonaire voor een tripartite overleg tussen de drie landen. 

Bij de ontmoeting zou in eerste instantie ook de Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Nederland op Bonaire aanwezig zijn voor het Gerechtelijk Vierlandenoverleg (JVO). Minister Yeşilgöz-Zegerius bleek op het laatste moment niet naar Bonaire te kunnen komen. Hierop besloten de anderen landen het overleg door te laten gaan als een tripartite overleg tussen de drie Caribische landen van het Koninkrijk. 

Efficiënt

De drie ministers van Justitie spreken hun tevredenheid uit over het efficiënte verloop van de tripartiete bijeenkomst. “Dit markeert het begin van meer samenwerking en een meer productieve werkrelaties tussen de drie landen”, aldus minister Richardson van Sint-Maarten.

In augustus van dit jaar staat alsnog een bijeenkomst gepland met alle vier de ministers van Justitie binnen het Koninkrijk. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo