Nieuws van Bonaire

Huisartsenpraktijk Bonaire Medisch Centrum kondigt per 1 augustus een tijdelijke patiëntenstop aan

Foto - Huisartsenpraktijk Bonaire Medisch Centrum

KRALENDIJK – Nieuwe inwoners op het eiland kunnen zich niet langer inschrijven bij de locaties BMC en CMC. Patiënten die nu elders in een praktijk gevestigd zijn kunnen momenteel ook niet overstappen naar BMC en CMC op de aangewezen data.

‘De reden hiervoor is ruimtegebrek’ legt praktijkhouder Jan Schräder uit. ‘Het eiland blijft groeien en het liefst verwelkomen we iedere patiënt. Echter, door ruimtegebrek op beide locaties kunnen we niet meer artsen inzetten en dat zou betekenen dat de wachtlijsten op gaan lopen. Iets dat we niet willen’. Hoelang de patiëntenstop gaat duren is nog niet bekend. 

Een uitzondering wordt gemaakt voor gezinshereniging, of mensen die ivm huwelijk of samenwonen 1 huisarts wensen. Hiervoor kunt u langs de balie komen om dit aan te vragen. Nieuwe patiënten kunnen zich uiteraard inschrijven in 1 van de andere 4 huisartsenpraktijken op het eiland. 

Bonaire Medisch Centrum is gelegen aan de Kaya Soeur Bartola, het CMC is de huisartsenpraktijk tegenover het ziekenhuis.

Deel dit artikel