Nieuws van Bonaire

Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Foto - ABC Media Online

KRALENDIJK – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op de ontwikkeling van een tropische storm af.

“Maar een gunstig bijeffect van systemen met een hoge snelheid, in dit geval bijna 50 kilometer per uur, is dat die zich niet zo snel omvormen naar een tropische cycloon”, zegt Olav Geijs van het Caribbean Weather Center in Willemstad.

De snelheid was zo hoog dat de autoriteiten op Bonaire en Curaçao werden overvallen en hun maatregelen intensiveerden. Zo werd op Curaçao de avondklok een dagklok. Inwoners werd gemaand om niet om 16.00 uur, maar al om 11.00 uur ’s ochtends binnen te zijn en te blijven.

Het systeem ligt nu 140 kilometer ten zuidoosten van Curaçao en schuift langzamer de kant op van de drie eilanden. Op de radarbeelden is volgens Geijs, nu wel een kleine rotatie te zien in het midden van het systeem.

“Nog niet gesloten, zover is het niet, maar als dat zich nu doorzet heeft dat uiteindelijk geen grote gevolgen meer voor Curaçao en Aruba, aangezien het systeem de komende uren verder naar het westen zal trekken en uit onze regio zal gaan”, zegt Geijs.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo