Nieuws van Bonaire

Laatste voorbereidingen voor invoering Visitor Entry Tax 

KRALENDIJK – Over ruim een week zal de toerist die Bonaire bezoekt, 75 dollar aan belasting af mogen tikken. Alle bezoekers aan Bonaire zullen dan bij binnenkomst op Bonaire de Visitor Entry Tax betaald moeten hebben.

Afgelopen vrijdag 17 juni organiseerde Tourism Corporation Bonaire een Stakeholder Information sessie. Hierbij werd een grote groep partners uit de toeristische sector geïnformeerd over de Visitor Entry Tax. Tijdens de presentatie werd onder andere de website getoond van de online betaling. Ook werd uitvoerig stilgestaan bij de route en de controle op het vliegveld en was er ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. 

Rocargo

Tax Agents

De stroom aan bezoekers die via het vliegveld Bonaire binnenkomt vergt een intensieve aanpak. De invoering van de Visitor Entry Tax is voor iedereen een nieuwe situatie. Hiervoor zijn Tax Agents intensief opgeleid om de bezoekers zo goed mogelijk te kunnen helpen. De Tax Agents begeleiden de bezoekers, weten antwoord op de vragen en zijn getraind om in bepaalde situaties te handelen. 

Voor de bezoekers die over zee per privé-boot naar Bonaire reizen, zal in de Marina van Harbour Village de controle plaatsvinden van de Visitor Entry Tax.  Ook zal de Marina de boten die voor de kust aan de boeien liggen, gaan controleren of de betaling van de Visitor Entry Tax heeft plaatsgevonden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo