Nieuws van Bonaire

Afdeling Burgerzaken gaat meer uren draaien in strijd tegen lange wachttijden

KRALENDIJK – De afdeling Burgerzaken gaat extra uren draaien in de hoop de lange wachttijden terug te dringen. Al enige tijd regent het klachten van burgers die weken van tevoren afspraken maken en dan nog niet altijd op tijd worden geholpen.

Volgens een persbericht van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) gaat de afdeling daarom donderdag open vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur om degene die nog geen afspraak hebben te kunnen helpen.

De afdeling Burgerzaken zegt al enige tijd klachten te ondervinden bij het inpassen van het nieuwe digitale afsprakensysteem. Dit heeft geleid tot klachten over de lange wachttijden voor een afspraak en de lange wachtrijen buiten voor zowel burgers met een afspraak als inloop zonder afspraak.

Vervelend

Het OLB zegt de ontwikkeling onacceptabel en vervelend te vinden voor alle betrokkene. “Daarom worden er maatregelen genomen en zal vanaf 16 juni het kantoor tijdelijk elke donderdag van 15:00 tot 19:00 uur extra geopend zijn om burgers die geen afspraak hebben te kunnen helpen. Daarnaast zet de afdeling extra personeel in om de grote drukte de komende tijd op te vangen”, aldus het persbericht. 

De afdeling doet ook een beroep op burgers om terug te helpen bij het terugdringen van de wachttijden. Zo wordt een beroep gedaan op de klanten om te zorgen voor de aanwezigheid van alle documenten die nodig zijn bij een bepaalde handeling.

Daarnaast wordt burgers verzocht zich zo goed mogelijk te houden aan reeds gemaakte afspraken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo