Nieuws van Bonaire

Nieuwe tourism tax Bonaire doodsteek voor island-hoppen en dagtrippers

Een dagtrip naar Curaçao of Aruba wordt met de nieuwe Tourism Tax totaal onaantrekkelijk voor niet-ingezetenen

KRALENDIJK- De nieuwe Tourism Entry Tax, die per 1 juli 2022 ingaat, betekent de doodsteek voor dagtrippers en zogenaamde islandhoppers. Ook druist zij geheel in tegen het idee vanuit het Tourism Recovery Plan om de groep zogenaamde Digital Nomads aan te trekken.

Dagtrippers die vanaf Curaçao of Aruba een bezoekje willen brengen aan het eiland zullen -als zij niet op die eilanden ingeschreven staan, ook 75 dollar voor een dagje Bonaire kwijt zijn. Ook zal de belasting een negatieve impact hebben op het aantrekken van de groep Digital Nomads, waarin het Tourism Recovery Plan ook melding maakt. 

Zolang die Digital Nomads niet op het eiland staan ingeschreven, zijn zij ook 75 dollar kwijt voor elke keer dat zij een voet buiten het eiland zetten en daarna weer terugkomen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo