Nieuws van Bonaire

Mediaweek Journalistiek op Bonaire uitgesteld

KRALENDIJK – Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) heeft de mediaweek voor de journalistiek uitgesteld naar aanleiding van de onduidelijkheden en de boycot die door mediaeigenaren was afgeroepen. Nolly Oleana en Sedney Marten van het departement Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van het RCN hebben de pers nu op maandag 13 juni uitgenodigd om te praten, nadat een eerder overleg afgelopen week mislukte.

Grootste struikelpunt en aanleiding van de boycot was de veronderstelling dat er een advies zou liggen op Bonaire om een publieke omroep te starten.

Rocargo

‘Niets is minder waar’, aldus Olena en Marten. Er ligt geen enkel advies. Onderzoeksbureau Re-Quest die een media-onderzoek ten behoeve van de week van de journalistiek had uitgevoerd concludeert juist het tegendeel.

‘Het advies van het rapport is juist om dit niet te doen, omdat dit de lokale mediakanalen kan wegdrukken en zo ten koste kan gaan van de diversiteit van het medialandschap op de BES’, aldus Oleana.

De organisatoren hebben hun opmerkingen naar aanleiding van de aankondiging van de boycot in een brief gezet naar de zeven mediaorganisaties/journalisten op het eiland met de uitnodiging om maandag verder te praten.

De week zou 14 juni beginnen en duren tot 20 juni. Speciale gast was Jeroen Pauw, die eerder mediatrainingen deed op Curaçao en Aruba. Wanneer de week nu wel wordt gehouden is niet bekend.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo