Nieuws van Bonaire

Europees Parlement wil eilanden steunen in strijd tegen klimaatverandering

BRUSSEL – Het Europees Parlement wil de eilanden overzee steunen in de globale strijd tegen klimaatverandering. Afgelopen dinsdag stemden de parlementsleden in Brussel voor de goedkeuring van een rapport, waarin de huidige situatie en de toekomstige uitdagingen van de landen en gebieden overzee staan beschreven.

Europarlementariër Samira Rafaela van D66 spreekt van een belangrijke beslissing en hoopt dat de Europese Commissie naar aanleiding van het parlementaire besluit financiële steun en specifieke maatregelen gaat treffen om eilanden zoals Aruba en Curaçao, die via hun moederland verbonden zijn aan Europa, in staat te stellen de gevolgen van de klimaatverandering te verzachten.

“Als we groene investeringen op onze eilanden op de juiste manier bevorderen, kunnen we collectief werken aan een beperking van de klimaatverandering en een economische ontwikkeling die iedereen ten goede komt. Voor jong en oud; voor het klimaat”, zegt Rafaela.  

Zij verwacht dat het Parlement en de lidstaten met de landen en gebieden overzee kijken naar de mogelijkheden die zij collectief kunnen creëren om hun positie te verbeteren. “Wij kunnen investeren in nieuwe sectoren, slimme knooppunten op de eilanden en een leefomgeving creëren waarvan wij allemaal kunnen genieten”, aldus Rafaela.

Deel dit artikel