Nieuws van Bonaire

Olietanker gezonken ten noorden van Curaçao

Naar nu pas bekend, is afgelopen zaterdag 28 mei, op 250 kilometer ten noorden van Curaçao de olietanker Cetus gezonken. Dat meldt de kustwacht, die een reddingsactie op touw zette om de bemanning in veiligheid te brengen. Er worden nog twee mensen vermist.

Het Dash-patrouillevliegtuig van de kustwacht was als eerste ter plaatse en zag verschillende personen die in het water op ‘fenders’ dreven. Hierop heeft het vliegtuig twee opblaasbare reddingsvlotten gedropt voor de veertien drenkelingen en een hond.

Rocargo

Een tweede patrouillevliegtuig werd gestuurd om beide reddingsvlotten in de gaten te houden en de veiligheid van de drenkelingen te waarborgen totdat hulp ter plaatste kwam.

Drenkelingen

Die kwam na oproep van twee andere tankers, de Melba en de Stavanger. Zij namen de drenkelingen aan boord. Na overleg zijn deze twee tankers naar hun respectievelijke eindbestemming gevaren in Venezuela en Trinidad en Tobago.

De olietanker was 268 voet lang en liet een aanzienlijke olievlek achter. Schepen die door het gebied varen dienen contact op te nemen met de kustwacht van Curaçao voor de exacte locatie van de lekkage.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo