Nieuws van Bonaire

Zwemmers van Bonaire behalen persoonlijke records en winnen medailles op Curaçao

KRALENDIJK – Van 27 t/m 29 mei 2022 hebben vier zwemmers en vier zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de Hesley Heerenveen Invitational. De zwemwedstrijd werd gehouden in het 50 meter zwembad Sentro Deportivo Korsou (SDK) op Curaçao. 

Na drie dagen zwemmen hebben Koen Verhoeven, Ruben Volmuller, Jonathan van Meerten, Quinn Divine-Dalm, Eden-Lee en Jules Jolie Schwager op alle afstanden een persoonlijk record behaald. Tim van der Giessen en Zoë van Bourgonje zwommen hun allereerste wedstrijd en hebben ook goede tijden neergezet.

Eden-Lee Schwager viel twee keer in de prijzen. Zij won een bronzen medaille op de 50m schoolslag en een zilveren medaille op de 200m schoolslag. Ook bij de estafettes (gezwommen door twee meisjes en twee jongens) werd hard gezwommen en stond het team 11-12 jaar één keer op het hoogste podium om een gouden medaille in ontvangst te nemen. 

Voor de leeftijd t/m 12 jaar werden prestatielintjes voor de plaatsen 4 t/m 8 uitgereikt en ook daar nam Team Barracudas er veel van mee naar huis. 

Iedereen heeft goed gepresteerd en de trainsters Brigitte Verhoeven, die meeging als coach, en Anita Smits zijn blij met het resultaat.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo