Nieuws van Bonaire

UPB wil harder gaan trekken aan komst Ontwikkelingsbank Bonaire

KRALENDIJK- De Union Patriótiko Boneriano (UPB) blijft hameren op het belang van een eigen ontwikkelingsbank van het eiland. De partij nam recent deel aan een congres van KORPODEKO op Curaçao in samenwerking met ALIDE (Latin american Association of Development Finanancing Institutions).

Samen met onder meer de Verenigde Naties en UNDP (United Nation Development Program) wordt ondersteuning gegeven aan ontwikkelingslanden die eigen financiële instituten willen opzetten om economische groei te bevorderen. 

Hard maken

Hoewel de groene partij aangeeft al eerder een tweetal moties te hebben gepresenteerd die opriepen tot oprichting van een eigen ontwikkelingsbank, zegt zij nu haar inspanningen op dit vlak te willen gaan vergroten. 

“In de komende periode willen wij ons nog meer hard gaan maken binnen de Eilandsraad voor dit project. Wij hopen daarvoor op unanieme steun binnen de eilandsraad. Het hebben van een eigen ontwikkelingsbank is belangrijk voor de ondernemers en om economische groei te bewerkstelligen, meer investeringen aan te trekken en arbeidsplaatsen te behouden”, zegt de UPB in een verklaring. 

Deel dit artikel