Kustwacht

Kustwacht onderschept go-fast met 1000 kilo drugs

De kustwacht heeft gisterochtend 1000 kilo cocaïne op zee nabij Curaçao onderschept. Daarbij zijn drie mannen aangehouden, twee Colombianen en een Dominicaan.

Even daarvoor werd de go-fast waarmee de drugs vervoerd werd gesignaleerd, waarop het Kustwacht Operatie Centrum een helikopter naar de locatie heeft gestuurd om een inspectie uit te voeren vanuit de lucht. Ook de cutter Jaguar en een Metal Shark patrouilleboot werden erop uitgestuurd om te assisteren.

De mannen aan boord werden samen met de go-fast door de kustwachteenheden naar Curaçao gebracht. Na onderzoek van de lading bleek het inderdaad om drugs te gaan. De drie mannen en de drugspakketten zijn aan de politie van  Curaçao overgedragen voor verder onderzoek.

De lading van ruim 1.000 kilo cocaïne is inmiddels vernietigd.

Deel dit artikel