Nieuws uit Nederland

Partij voor de Dieren ziet Bolivia-gebied liever als natuurterrein

KRALENDIJK- De Partij van de Dieren (PvdD) is tegen de ontwikkeling van het voormalige terrein van de Plantage Bolivia op het eiland, en ziet het gebied liever als een natuurterrein. 

De partij heeft in totaal 24 uitgebreide vragen gesteld aan ministers Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Mark Habers (Infrastructuur & Waterstaat) en Christinanne van Wal-Zeggelink (Natuur & Stikstof).

Kamerleden Lammert van Raan, Eva van Esch en Leonie Vestering willen van de ministers weten of zij de voorgenomen ontwikkeling door Bonaire Properties van de familie Breemhaar wel wenselijk vinden. Zo zullen, als onderdeel van de plannen, maar liefst ruim 1800 woningen worden neergezet, met alle infrastructuur die daarvoor nodig is. 

Opgeoffered

De PvdD Wijst er op dat daarvoor grote stukken natuur moeten worden opgeofferd. De partij wil dat het kabinet zo nodig een aanwijzing geeft om de ontwikkeling tegen te houden. 

Deel dit artikel