Nieuws van Bonaire

Groots evenement voor Biodiversity Day 2022 op Lac Cai

KRALENDIJK – Op zondag 22 mei 2022 is het World Biodiversity Day. Een dag waarop men internationaal aandacht wil geven aan het belang van biodiversiteit voor de natuur en ons leven.

Biodiversiteit is van enorm belang voor de toekomst van Bonaire. Daarom organiseren de Mangrove Maniacs, voor de eerste keer op Bonaire, een uniek evenement vol met leuke en leerzame activiteiten. Een grrot aantal natuurorganisaties zal met informatiestands en demo’s van de partij zijn, waaronder STINAPA, STCB, Wild Bird Rehab, Reef Renewal, Echo, Tera Barra en WWF.

Het wordt een leerzame dag met volop informatie over mangroven, vogels, vissen, schildpadden, ezels, lokale planten, koraal en het rif, lora’s, vleermuizen en nog veel meer. Vrijwilligers en professionals die actief zijn met het behoud van natuur en biodiversiteit zullen aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Er zijn verschillende activiteiten zoals een klein filmtheater waar actuele video’s getoond gaan worden maar ook een mini kayak of – boottochtje. Voor kinderen zijn er leerzame spelletjes met leuke prijzen om te winnen.

Iedereen is welkom van 10:00 tot 14:00 op Lac Cai.

Deel dit artikel