Nieuws van Bonaire

Certificaatuitreiking deelnemers Small Business Academy

 KRALENDIJK – Op woensdag 20 april 2022 heeft Qredits certificaten uitgereikt aan 13 deelnemers. Zij hebben het programma Small Business Academy met succes afgerond! 

De toekomstige ondernemers ontvingen vol trots hun certificaten. Orphaline Saleh was namens de overheid aanwezig. Zij moedigde de deelnemers aan om te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Volgens haar de basis om je te verzekeren als succesvol ondernemer. Ondernemer Gaby Felix is al 40 jaar ondernemer op Bonaire. Tijdens de uitreiking gaf hij een inspirerende speech waarin bruikbare tips werden gegeven voor de toekomstige ondernemers! 

Tijdens de 12 weekse Small Business Academy gaven docenten Phartuchand Martha en Maideline Hooi-Martijn waardevolle lessen. Daarnaast werden er diverse workshops gegeven door de instructeurs; Flora Wijnand, Jefferson Rosalia, Derchlien Vrolijk, Miluska Hansen en Susan Willems. 

Tijdens de Small Business Academy zijn verschilende onderwerpen over het ondernemerschap aan bod gekomen. Zoals het opstellen van een missie en visie, een persoonlijke analyse, een marktanalyse, ondernemers idee ontwikkeling, marketingstrategieën en passende financiering. Daarnaast hebben de deelnemers de e-learning van Qredits gevolgd. Dit digitale programma helpt stapsgewijs met het opstellen van een ondernemingsplan. En als afsluiting van het programma hebben de deelnemers hun opgemaakte plan gepresenteerd aan een panel van deskundigen. Bestaande uit: Qredits, een vertegenwoordiger van het Openbare Lichaam Bonaire én een ervaren ondernemer.

Met de Small Business Academy wil Qredits ondernemerschap stimuleren op Bonaire en daarmee duurzame, economische ontwikkeling waarborgen.

Deel dit artikel