Nieuws van Bonaire

Oud-premier Curaçao vraagt hulp publiek bij betalen schuld ontnemingszaak

WILLEMSTAD – Voormalig premier Gerrit Schotte vraagt geld van het publiek om zijn schuld aan het Openbaar Ministerie te betalen. Die vordert 1,8 miljoen gulden en dat geld heeft de ex-premier niet.

Nog tien dagen heeft Schotte en dan ligt vervangende gevangenisstraf van drie jaar in het verschiet. Met steun van het publiek wil de ex-premier dat nu voorkomen. Volgens ochtendkrant Èxtra zou Schotte ook een betalingsregeling aan kunnen vragen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.

Het geld dat Schotte moet betalen komt voort uit de ontnemingszaak Babel. Schotte werd in die zaak veroordeeld voor ‘ambtelijke omkoping’, het ‘medeplegen van valsheid in geschrifte’ en het ‘medeplegen van witwassen’.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo