Nieuws van Bonaire

Veel Colombianen niet blij met inlijving Viva Air door Avianca

BOGOTA- In Colombia is door veel reizigers met teleurstelling gereageerd op het nieuws dat low-cost carrier Viva Air wordt overgenomen door de holding die ook de aandelen bezit van Avianca, de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld na KLM. 

In de tien jaar sinds de oprichting van Viva Air, die stevige concurrentie bood aan Avianca, daalden de prijzen voor tickets op sommige routes met wel veertig procent. Velen vrezen dat nu Avianca Viva Air indirect heeft ingelijfd, de prijzen weer omhoog zullen gaan. 

Volgens een gezamenlijk persbericht van Avianca en Viva Air, blijven beide merken bestaan en zullen zij naast elkaar -elk in hun eigen segment- in de markt opereren. 

Curaçao en Aruba

Viva Air vroeg recent toestemming voor het starten van vluchten naar Aruba en Curaçao. Na de de-facto overname door Avianca is het de vraag of de vluchten van Viva Air nog doorgang zullen vinden. Volgens planning begint Viva in juni van dit jaar wel met rechtstreekse vluchten tussen de stad Medellín en de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo