Nieuws van Bonaire

Reizen tussen de eilanden voortaan mogelijk met alleen Sedula

Inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba met de Nederlandse nationaliteit kunnen vanaf zondag 1 mei reizen met hun sedula naar elkaars bestemmingen, Sint Maarten en Curaçao. Een paspoort is voorlopig niet meer nodig.

Ook reizen vanuit Aruba naar Curaçao, de BES-eilanden en Sint Maarten is mogelijk met alleen de sedula. Voor reizen vanuit de BES-eilanden, Curaçao en Sint Maarten naar Aruba is nog wel een paspoort nodig, reizen met alleen een sedula is niet mogelijk. Aruba doet namelijk niet mee met de proef. Dat betekent dat ook Arubanen die met enkel hun sedula vertrokken, met hun paspoort terug moeten komen.

In het najaar 2022 zullen de landen gezamenlijk beslissen of deze maatregel een belangrijke bijdrage levert aan het optimaliseren van het reizigersverkeer tussen de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk en in dat verband structureel ingeregeld zou moeten worden. Mogelijk dat Aruba dan alsnog aanhaakt.

Deel dit artikel

RocargoRocargo