Nieuws van Bonaire

Caribische Deskundigen bundelen krachten voor herstel zee-egel populatie

In de eerste week van April heeft de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop verzorgd over de kweek van zee-egels (Diadema Antillarum) op Saba. De workshop die werd gegeven door de Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL).

Tijdens de workshop hebben 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen een uitgebreid beeld gekregen van de situatie van de Diadema zee-egel in het Caribisch gebied.

Rocargo

Gesproken is onder meer over de stappen die nodig zijn om het verlies van de Diadema-zee-egels in de regio te beperken. Er hebben zich verschillende momenten van massale sterfte voorgedaan. Deze kunnen een negatieve impact hebben op de kwaliteit van de koraalriffen rondom de eilanden. 

Herstel

Onderzoek naar herstel van koraalriffen laten zien dat een gezonde populatie van de zee-egels een belangrijke factor is. De zee-egel is namelijk een grazer die de riffen vrijhoudt van een overdaad aan algen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo