Nieuws van Bonaire

Vermoeide duiker uit zee gevist voor kust Bonaire

KRALENDIJK – De kustwacht heeft een duiker uit het water gehaald die uitgeput was geraakt en met de stroming mee een eind uit de kust was gedreven.

Volgens de ontvangen informatie gingen twee personen duiken in de buurt van Red Slave, en slechts één keerde terug naar de kust. De vermiste duiker werd op de duikplaats Red Slave gezien door een duikinstructrice die aan de kant stond. Dit kon omdat de duiker een veiligheidsboei had opgestoken om zo aandacht te vragen voor zijn situatie. De duiker was toen al ongeveer 2 uur in het water.

Alarm

Aan de kust werd alarm geslagen via de politie op Bonaire en al snel werd een patrouillevaartuig en de kustwachthelikopter ingezet om bij de zoektocht te helpen.

De vermiste duiker werd in de buurt van de vuurtoren gevonden. Hij was moe geworden en had besloten te gaan drijven in afwachting van hulp. De kustwacht patrouille heeft de duiker uit zee gehaald en hem naar de Noord Pier in Kralendijk gebracht waar een ambulance op hem stond te wachten voor een medische controle.

Red Slave is de meest zuidelijke kustduikplaats van Bonaire en staat bekend om zijn sterke stromingen.

Deel dit artikel