Nieuws van Bonaire

Stadion gaat wellicht verdwijnen uit Centrum van Kralendijk’

KRALENDIJK- Het plan is niet nieuw, maar het bestuurscollege van Bonaire speelt nog steeds met het idee om het stadion in het centrum van Kralendijk te verhuizen naar een nieuwe locatie. 

Dat zegt gedeputeerde van Infrastructuur, James Kroon. Kroon gaf op donderdag een overzicht van de voortgang van werkzaamheden aan diverse sportvelden op het eiland. In dat licht kwam ook de situatie rondom het stadion van Kralendijk ter sprake.

“Het is waarschijnlijk dat we het stadion gaan verhuizen naar een plek buiten het centrum. Wanneer dit gaat gebeuren kunnen we nog niet aangeven, maar wel dat er serieus naar gekeken wordt”, aldus Kroon. 

Bottleneck

In verkeerskundige studies die al enkele jaren terug werden uitgevoerd, zou het stadion moeten verdwijnen, ten gunste van onder meer nieuw aan te leggen wegen. Hiermee zou het huidige bottleneck van verkeer dat van de luchthaven door het centrum moet, ook aangepakt kunnen worden. Op de T-splitsing voor het stadion doen zich vaak lange files voor, omdat zowel op de Kaya Gilberto Croes als de Kaya Internationaal sprake is van relatief grote drukte. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo