Nieuws van Bonaire

Mogelijkerwijs twintig miljoen dollar extra voor wegen Bonaire

KRALENDIJK- Volgens gedeputeerde van Infrastructuur, James Kroon, komt er mogelijk twintig miljoen dollar extra beschikbaar voor het herstel van de wegen op het eiland. 

Dat zei Kroon op woensdag, na een bezoek aan Nederland. Hoewel Kroon aangaf dat er op dit moment ook al hard wordt gewerkt aan de wegen, zijn er nog veel kritieke punten en wil het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) ook met name meer vaart kunnen maken. 

Er zijn verschillende wegen die urgent aandacht nodig hebben, zoals die voor het complex van de Fundashon Mariadal. “Naar aanleiding van de gesprekken die we hebben gevoerd met diverse ministeries kan ik zeggen dat mogelijkerwijs twintig miljoen extra beschikbaar zal komen voor het aanpakken van de infrastructuur op het eiland. 

Huizenbouw

Kroon sprak niet alleen over de noodzaak van het herstel aan de wegen, maar ook over de noodzaak om meer huizen op het eiland te bouwen. Daarvoor had hij onder andere en ontmoeting met minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting. In een bezoek dat De Jonge binnenkort aan het eiland brengt, zal daar nog over worden doorgepraat. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo