Nieuws van Bonaire

Update: driehonderd TUI passagiers vertrekken morgen pas naar Amsterdam

WILLEMSTAD – De driehonderd TUI-passagiers van de gestrande Boeing vertrekken niet vanavond om 20.45 uur naar Amsterdam, maar moeten nog een nachtje langer blijven op Curaçao.

Zondagavond moest het toestel dat vanaf Bonaire op weg was naar Amsterdam rechtsomkeer maken boven Anguila nadat de voorruit links in de cockpit was gebarsten. TUI besloot het vliegtuig een voorzorgslanding te laten maken op Curaçao, omdat daar de technische faciliteiten zijn om reparaties uit te voeren.

In een verklaring zegt TUI dat de reparatie van het cockpitraam langer duurt dan verwacht, en dat het nog niet duidelijk is hoe lang dit zal duren.

De maatschappij wil de gestrande reizigers wel zekerheid geven over de tijd waarop ze terugvliegen naar Nederland. Daarom is een ander vliegtuig ingehuurd dat hen naar Amsterdam vliegt. Het betreft een Boeing 787 Dreamliner van de Italiaanse airline Neos. De vertrektijd is morgenmiddag, woensdag 20 april. TUI verlengd het hotelverblijf en heeft haar reizigers geïnformeerd per sms.

Het wegvallen van het toestel met het kapotte raam heeft ook gevolgen voor de rest van de reisschema’s die deze week met die Boeing zouden worden uitgevoerd. TUI zegt dat dat binnen de vlootoperatie is opgelost, maar dat dat wel tot vertragingen op andere vluchten heeft geleid.

De maatschappij heeft eerder al toegezegd een compensatie voor de opgelopen vertraging uit te betalen van 600 euro per gestrande passagier.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo