Nieuws van Bonaire

Tui-vlucht op weg van Bonaire naar Amsterdam maakt noodlanding op Curaçao

Een vliegtuig van TUI dat onderweg was van Bonaire naar Amsterdam is gisteravond vlak boven Anguila omgedraaid om daarna een voorzorgslanding te maken op Curaçao. De landing van de Boeing 787 met vluchtnummer OR703 verliep zonder problemen.

De piloot meldde een uur nadat ze opgestegen waren van Flamingo Airport dat een raam van de cockpit was geëxplodeerd en een barst bevatte. Omdat een vervolg over de oceaan met een kapotte voorruit niet verantwoord werd geacht, is het vliegtuig omgedraaid en een voorzorgslanding op Curaçao uitgevoerd.

In het vliegtuig zaten veel vakantiegangers uit de Dominicaanse Republiek. Die vliegen op zondag via Bonaire terug naar Amsterdam.

Landing zonder paniek

TUI maakt voorzorgslanding op Curaçao

De landing verliep zonder problemen en zonder paniek, zeggen de passagiers. Wel duurde het lang voordat de passagiers het vliegtuig mochten verlaten. “In die tijd hebben we nog wat te eten en te drinken gekregen. Daarna duurde het nog eens zo’n twee uur voordat we door de douane waren”, zegt hij.

Aan boord zaten ruim 300 passagiers. Een deel van hen kon worden opgevangen in hotels en een deel konden overnachten in voorzieningen van het Rode Kruis. Zeker honderd passagiers vonden de toestand in het hospice van het Rode Kruis dermate onhygiënisch dat die rechtsomkeer hebben gemaakt en op Hato-airport hebben overnacht.

Rocargo

Maandagochtend zijn de passagiers op de airport opgepikt door taxi’s en naar Corendon gebracht om daar voorlopig te blijven. Naar verwachting kan pas morgen een toestel komen om hen naar Amsterdam te brengen.

Deel dit artikel