Nieuws van Bonaire

Mariadal onderzoekt incident met boze klanten Botika Korona 

Kralendijk – Op donderdagmiddag 14 april heeft zich aan het eind van de middag een vervelende situatie voorgedaan bij Botika Korona.

Om en nabij sluitingstijd stond een rij cliënten te wachten die medicijnen wilden voor het Paasweekend. De cliënten die in de wachtrij buiten stonden, zijn niet meer aan beurt gekomen voor het afhandelen van recepten en ophalen van medicijnen. Hierdoor zijn sommige cliënten zo onrustig geworden dat ter plekke een onveilige situatie ontstond. Zelfs inzet van de politie was hierdoor noodzakelijk. De rust en veiligheid was daarna snel weer hersteld.

Fundashon Mariadal zegt het incident ten zeerste te betreuren. De verdere verbetering van de dienstverlening bij de Botikas is in volle gang. Mariadal is ongelukkig met de gang van zaken en stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het incident en de daardoor ontstane onvrede. Vanuit het oogpunt van goede dienstverlening wordt de situatie ook intern besproken en geëvalueerd.

Gesloten

Op feestdagen, zoals goede vrijdag en eerste en tweede Paasdag, zijn de botikas gesloten. Deze informatie is ook eerder en tijdig bekend gemaakt. Fundashon Mariadal doet echter haar uiterste best om de cliënten toch te helpen. Cliënten met spoedrecepten kunnen terecht bij de huisartsenpost. De huisartsenpost kan voor overbruggende medicijnen zorgen. Spoedeisende recepten kunnen altijd door de huisartsenpost ingediend worden bij de dienstdoende apotheek. De openingstijden van de huisartsenpost is van 08:00 t/m 24:00 tijdens het weekend en op feestdagen. 

Excuses

Mariadal zegt haar excuses aan te bieden voor het ongemak en de ontstane situatie.

Deel dit artikel