Nieuws van Bonaire

Veel blijft onduidelijk over kosten nieuwe pinkaarten op Bonaire

KRALENDIJK- Heel veel blijft onduidelijk over de kosten, vooral voor winkelaars, van de nieuwe debitkaarten die de banken op Bonaire binnenkort in zullen voeren. 

De Bonaire Banker’s Association bevestigt in een persbericht op woensdag dat het Maestro systeem inderdaad ophoudt te bestaan en dat er moet worden overgestapt op een nieuwe systeem. “Banken zijn hierdoor genoodzaakt de Maestro-kaarten te vervangen met bijvoorbeeld een MasterCard Debit of VISA Debit die wereldwijd zowel online als offline geaccepteerd worden. De nieuwe pinpas is makkelijker en naadloos te gebruiken in een digitale omgeving, en kan ook bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van reisboekingen en hotel / auto reserveringen online, net als met een creditcard” schrijft de BBA. 

Kosten

De BBA geeft ook aan dat er inderdaad sprake zal zijn van hogere kosten, maar wordt hierin niet concreet. “Met deze wijziging komt er helaas een andere kostenaspect op onze markt, maar die nog steeds lager is dan de creditcard commissie die vandaag in rekening wordt gebracht”, schrijft de bankiersvereniging.

De BBA meent dat de gevolgen voor consumenten beperkt blijven. Klanten van de diverse banken  krijgen een nieuwe betaalpas maar anders zou er niet veel veranderen, behalve dat pinpassen in de toekomst ook gebruikt kunnen worden om online betalingen mee te kunnen betalen. 

Deel dit artikel