Nieuws van Bonaire

Doe mee met de gratis Big Live Nature Quiz van DCNA en win een zeiltocht

KRALENDIJK – De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) nodigt alle inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius uit om op donderdag 21 april om 18.00 uur, deel te nemen aan de Big Live Nature Quiz.

De quiz is gratis, online, live, interactief en bevat vragen over bedreigde dieren en planten in Nederlands Caribisch gebied. Deze leuke quiz is in het Engels, maar de vragen zijn ook Nederlands, Papiamentu en Papiamento ondertiteld. Je kunt vanuit huis online meedoen of naar een van de uitzendlocaties op jouw eiland gaan. Je kunt alleen meedoen of een team vormen met maximaal 4 vrienden/familieleden/collega’s. Het winnende team wint een zeil-/snorkeltocht rond hun eiland. Zorg ervoor dat u zich registreert op biglivenaturequiz.org.

Rocargo

Datum en Tijd

Inwoners van de zes Caribisch Nederlandse eilanden van 18 jaar en ouder worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse Big Live Nature Quiz voor volwassenen. De quiz vindt plaats op donderdag 21 april 2022, van 18:00 uur tot 19:00 uur AST. Tussendoor is er een korte pauze om te socializen en wat eten en drinken te pakken ter voorbereiding op ronde twee.

Teams

Doe alleen mee of vorm een team met maximaal 4 vrienden/familieleden/collega’s.

Locatie

Je kunt op twee manieren deelnemen. Deelnemers kunnen online meespelen vanuit het werk of vanuit huis met vrienden en familie of je kunt naar een aangewezen bar of restaurant (Bonaire: Hillside, Saba: Long Haul, St. Eustatius: Ocean View Terrace, St. Maarten: Dinghy Dock Sailors Bar) waar de quiz live uitgezonden wordt.

Reserveer je plek

Groepen bestaande uit één tot vier leden moeten zich van tevoren aanmelden bij biglivenaturequiz.org om deel te kunnen nemen. Mensen die wensen deel te nemen op een live uitzendlocatie moeten ook een tafel reserveren bij de bar of restaurant (Bonaire: Hillside, Saba: Long Haul, St. Eustatius: Ocean View Terrace, St. Maarten: Dinghy Dock Sailors Bar)

Wat heb je nodig

Het is niet nodig vooraf te studeren voor de quiz. Wat je alleen nodig hebt voor de deelname is een online registratie, een internetverbinding, een computer, een telefoon om antwoorden door te geven en een positieve instelling.

Als je vanuit een van de aangewezen bars deelneemt, moet je je online aanmelden, een tafel reserveren bij de bar of restaurant (Bonaire: Hillside, Saba: Long Haul, St. Eustatius: Ocean View Terrace, St. Maarten: Dinghy Dock Sailors Bar) en hoef je alleen een mobiele telefoon mee te nemen.

Thema: Bedreigde dieren en planten

De quiz zal bestaan uit een totaal van 20 triviale meerkeuzevragen. De quiz zal in het Engels zijn maar de vragen zullen ook een Nederlandse, Papiamentu en Papiamento ondertiteling hebben.  Vragen gaan over bedreigde soorten zoals zeeschildpadden, haaien en leguanen.

Prijzen

Het winnende team wint een zeil-/snorkeltocht rond hun eiland. Het tweede en derde team krijgen t-shirts en hoeden.

Jaarlijkse Quiz voor volwassenen en kinderen

De DCNA ondersteunt onder meer STINAPA Bonaire, CARMABI op Curaçao, Aruba National Park Foundation, Saba Conservation Foundation, STENAPA op Sint Eustatius en Nature Foundation Sint Maarten met hun natuureducatieprogramma’s. De online Big Live Nature Quiz is gemaakt om de burgers op een leuke interactieve manier voor te lichten over natuurbehoud, om het gevoel van trots zijn op de natuur van de eilanden te stimuleren, om milieuvriendelijke praktijken aan te moedigen, om de natuurbehoud projecten van de parken te ondersteunen en om mensen in heel het Nederlands Caribisch gebied met elkaar in contact te brengen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor volwassenen en kinderen. De Kids-editie staat gepland voor oktober.

De Big Live Nature Quiz wordt gefinancierd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de activiteiten van DCNA worden ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit artikel