Nieuws van Bonaire

KPCN gaat door met verkeerscontroles

KRALENDIJK – De afgelopen dagen werden bekeuringen uitgedeeld oor het rijden zonder geldige verzekeringsdocumenten, zonder geldig rijbewijs, voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en voor het rijden zonder autogordel. 

KPCN benadrukt in een persbericht dat het belangrijk is om de nodige bescheiden op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draagt men bij aan veilig verkeer op het eiland. 

Rocargo

Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden tegen wie bovengenoemde niet in orde heeft of als men zich niet houdt aan de verkeersregels. Dit kan tot een bekeuring leiden. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de 30 en 225 dollar.  

Gordel

Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd, aldus het persbericht. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40 procent. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20 procent minder kans om ernstig gewond te raken. 

Telefoon

Ook met het gebruiken van een mobiele telefoon achter het stuur brengt men zichzelf, maar ook anderen in gevaar. KPCN: “Als we onze telefoon gebruiken, zijn we minder alert. Zet je smartphone uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om toch even te kijken. Als je deelneemt aan het verkeer, of dit nu met auto of op de fiets is, is het van belang dat je bewust aanwezig bent. Als iemand een berichtje of telefoontje verwacht, meld dan voordat je bijvoorbeeld in de auto stapt dat je even niet bereikbaar bent.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo