Nieuws van Bonaire

Hotelkamer Bonaire kostte gemiddeld 231 dollar in eerste kwartaal

KRALENDIJK- Bonaire heeft tussen januari en maart van dit jaar een gemiddelde kamerprijs weten te realiseren van 231 dollar. 

Dat blijkt uit een presentatie die vorige week werd gegeven door Veroeshka de Windt van de Bonaire Hotel & Tourism Association (BONHATA). Daarmee deed 2022 het een heel stuk beter dan 2021, toen in de eerste drie maanden van het jaar een gemiddelde kamerprijs van 170 dollar werd geregistreerd. 

Ook de bezetting nam enorm toe. Daar waar in de eerste drie maanden van 2021 maar een gemiddelde bezetting van 27% werd gerealiseerd, was dat het eerste kwartaal van 2022 maar liefst gestegen tot 82%. 

Onzekerheid

In 2021 was er nog enorm veel onzekerheid over de reisbeperkingen die Bonaire oplegde aan bezoekers. Zo waren directe vluchten uit de Verenigde nog niet toegestaan. Het jaar 2022 is direct heel sterk van start gegaan. Daarbij werd voortgeborduurd op heel sterke cijfers in het laatste kwartaal van 2021. 

Het is nu afwachten welke cijfers gerealiseerd gaan worden in het laagseizoen, dat traditioneel halverwege april van start gaat. Zowel BONHATA als de TCB geven aan dat de trends als het gaat om het boeken van hotelkamers er tot zover gunstig uitzien. 

In het laagseizoen wordt doorgaans ook een veel lagere kamerprijs gerealiseerd, dan waar in het hoogseizoen sprake van is.

Deel dit artikel