Nieuws van Bonaire

Stinapa neemt illegale harpoen in beslag

KRALENDIJK – Deze maand namen rangers van STINAPA een illegale speer in beslag van een bezoeker. Speervissen is sinds 1971 verboden in het Bonaire National Marine Park. Om de vispopulatie te beschermen voor toekomstige generaties zijn er extra maatregelen ingevoerd als het gaat om waar, wat en hoe je op Bonaire mag vissen.

Speervissen kan fysieke schade toebrengen aan koraalriffen en heeft een grote impact op de vispopulaties. Dit geldt met name voor de grote baarzen, snappers en andere beschermde soorten, aangezien jagers meestal zullen proberen de grootste vis te vangen. Dit vermindert snel de gemiddelde grootte van de vissen in die populatie. Omdat veel van deze vissen langzaam groeien en zich langzaam voortplanten, zijn er maar een paar mensen nodig om een ​​grote impact te hebben.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo