Nieuws van Bonaire

Jeugd waterpolo Bonaire en Curaçao bezoeken elkaar

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

KRALENDIJK – Bonaire Barracudas organiseerden afgelopen weekend een waterpolo weekend voor de U16 en U19. De jeugd van Orca Swim Club Curaçao was uitgenodigd op Bonaire. Meer dan 50 kinderen in de leeftijd van 14-18 jaar kwamen in actie. Het resultaat was een weekend gevuld met sportieve en spannende wedstrijden met op zaterdagavond een gezamenlijke bbq in Parke Tului. 

Op vrijdag en zondag speelden Bonaire en Curaçao tegen elkaar. Zaterdag bestond het programma uit mix wedstrijden, waarbij de teams samengesteld werden uit zowel Bonaire als Curaçao spelers. Iedereen heeft hard gewerkt en de inzet van alle spelers was goed in de wedstrijden.

Bonaire U16 won zowel op vrijdag als zondag haar wedstrijd tegen Curaçao U16. Ze speelden gedisciplineerd en zijn tactisch goed vooruit gegaan, waardoor ze de tegenstander goed onder druk konden zetten. Qua snelheid en in de afwerking voerde Bonaire de boventoon. Leuk om te vermelden is dat Bonaire U16 voor de helft uit meisjes bestaat. De meiden deden niet onder voor de kracht van de jongens.

Bij de U19 was de wedstrijd op vrijdag spannend. Curaçao won deze met een doelpunt verschil. Op zondag waren de verschillen echter te groot en won Curaçao overtuigend met 11-4. Er was een groot verschil in conditie en in het uitvoeren van het waterpolo spel. Curaçao profiteerde daar goed van en kon goed uitbreken. Curaçao U19 is een sterk team dat goed op elkaar is ingespeeld. Bonaire U19 is nog een jong team.

Volgend weekend is de U16 en U19 uitgenodigd op Curaçao voor weer een weekend waterpolo fun. [/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo