Nieuws van Bonaire

Sekshon di Kultura, Arte i Literatura – SKAL wil samenwerking tussen de culturele sector verbeteren

Sekshon di Kultura, Arte i Literatura – SKAL wil samenwerking tussen de culturele sector verbeteren

KRALENDIJK – De contacten en samenwerking tussen organisaties die zich profileren in de culturele sector moeten beter. Daarom organiseert de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur (Sekshon di Kultura, Arte i Literatura – SKAL) een aantal samenkomsten onder de noemer: Ban topa SKAL (Ontmoet de SKAL). 

Het doel is om ideeën en plannen op cultureel gebied met elkaar uit te wisselen om tot een beleid met stevige basis te komen met betrekking tot behoud van onze gewoontes, het levend houden van onze cultuur en het blijven ontwikkelen van kunst en cultuur op Bonaire. Verder is het ook de bedoeling om de samenwerking tussen instanties te versterken en bij te dragen aan het krijgen van meer informatie voor wat betreft kunst en cultuur.

Thema’s

Op deze dag wordt stilgestaan bij een aantal thema’s die in ons actieplan voor cultuur voorkomen en wij zullen deze gezamenlijk evalueren. 

De thema’s die naar voren komen zijn het onderhouden, beschermen, ontwikkelen en promoveren van ons cultureel erfgoed, het faciliteren en promoveren van cultureel artistieke uitingen, het promoveren van culturele educatie en samenwerking en het verbeteren van de culturele infrastructuur.

De komende activiteit vindt plaats op vrijdag 22 april in de conferentiezaal van  Captain Don’s Habitat. Deze samenkomst begint om 08.30 u. ‘s ochtends en gaat door tot 15:00 u. ‘s middags.

Het is van het allergrootste belang om samen te werken op het gebied van cultuur en kunst en daarom is het ook belangrijk om deel te nemen aan deze samenkomsten.

Vertegenwoordigers van organisaties in de sector kunst en cultuur kunnen hun deelname bevestigen via het e-mailadres seferina.saragoza@bonairegov.com, tot uiterlijk 11 april 2022.

Deel dit artikel