Nieuws van Bonaire

Colombiaanse economie toont sterk herstel

Colombiaanse economie toont sterk herstel
Toerisme en binnenlandse consumptie zijn twee drijvende krachten achter economisch herstel van Colombia. Foto: ABC online media. 

BOGOTÁ- Volgens een analyse van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de COVID-19-pandemie geleid tot de grootste recessie die Colombia ooit heeft gekend. Het fond wijst er echter op dat de Colombiaanse economie in het jaar 2021 zeer krachtig is hersteld. 

Volgens het IMF heeft het bankwezen de schok tot dusver goed doorstaan, met behulp van een krachtig beleid en ondersteuningsrespons en een sterke uitgangspositie. Colombia staat wel bloot aan verhoogde externe financieringsrisico’s en risicos bij een langere duur van de pandemie. “Grote en complexe financiële conglomeraten met toenemende grensoverschrijdende blootstellingen domineren het financiële systeem”, aldus het IMF in een persbericht op maandag.

Consumentenkrediet

Volgens het IMF verdient ook de consumentenkredietportefeuille aandacht van de beleidsmakers, aangezien het consumptief krediet tijdens de pandemie snel is gegroeid, terwijl veel consumenten de nodige moeite hebben om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. 

Deel dit artikel