Nieuws van Bonaire

TCB introduceert bestemmingsbelofte ‘Bonaire Bond’

De Reef Renewal Foundation Bonaire zet zich in voor koraalherstel op het eiland. Foto:  Reef Renewal Foundation Bonaire

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire (TCB) kondigt de lancering aan van de “Bonaire Bond”, die bezoekers uitnodigt om verantwoord te reizen en de rijkdommen van het eiland te respecteren. 

Het idee daarbij is bezoekers een belofte te laten ondertekenen om de natuurlijke aantrekkingskracht van Bonaire te behouden voor de aankomende jaren. Ook komt de TCB via de stichting Reef Renewal Bonaire met het plan koraalbomen te laten adopteren door bezoekers die de bond ondertekenen. 

“Deze koraalbomen betreffen elk meer dan 100 stukken koraal, dus de donatie gaat direct terug naar het herstel van de riffen van Bonaire”, zegt TCB directeur Miles Mercera. 

DNA

Mercera zegt ook dat Bonaire zich al toelegde op duurzaamheid lang voordat het gemeengoed was. “Het heeft altijd in ons DNA gezeten. Bonaire was in 1979 het eerste Caribische eiland dat 100% van het omringende water aanwees als beschermd onderwaterpark. Daarnaast valt 20% van ons land, de thuisbasis van de lokale fauna, cactussen en stranden, binnen de beschermde grenzen van Washington Slagbaai, het oudste nationaal park van de voormalige Nederlandse Antillen, sinds 1969.”

De TCB zal meerdere kanalen gebruiken om bezoekers te informeren en aan te moedigen zich in te zetten voor de Bonaire Bond. Bovendien zal TCB actief contact opnemen met lokale bedrijven en bewoners om zich bij de beweging aan te sluiten en een voorbeeld te stellen, en teruggeven aan het eiland door het behoud van de prachtige en kwetsbare oceaanriffen.

Deel dit artikel