Nieuws van Bonaire

King of the Caribbean windsurf evenement tijdens paasweek

Het eerste Forsa King of the Caribbean Freestyle en slalom windsurf evenement zal van 14 tot 18 april plaatsvinden bij The Frans Paradise op Sorobon.

Het windsurfevenement wordt georganiseerd voor en door jongeren in kwetsbare posities en door vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. De organisatie gelooft dat zij in kun kracht het eiland vooruit kunnen helpen.

Windsurfers (mannen en vrouwen) vanuit verschillende eilanden zullen deelnemen en hun kunsten tonen. Natuurlijk zullen de professionele windsurfers van Bonaire ook van de partij zijn, wat maakt dat het een spectaculair event zal worden. Naast de wedstrijden voor de professionals zullen er ook wedstrijden worden georganiseerd voor aanstormend talent. Daarnaast wordt de mogelijkheid gegeven voor iedereen om eens op een windsurfboard te staan en kennis te maken met deze sport.

Meer sport

Iedereen kan gratis meedoen aan het evenement en er zullen wedstrijden zijn voor zowel beginnende surfers als voor gevorderden. Naast surfen wordt er ook een bolastoernooi en een voetbaltoernooi gehouden.

Naast de surfwedstrijden wordt er aandachtbesteedt aan het sociaal maatschappelijke aspect. Dit wordt gedaan door risicojongeren en vrouwen na huiselijk geweld in te zetten bij de organisatie en realisatie van het sportevenement. Het leren van organisatorische vaardigheden, als ook het wij-gevoel én van waarde zijn, is van belang voor maatschappelijke betrokkenheid. Zonder de ervaring van wij is er geen aansluiting (forsa methode). Deze talenten zullen ook zorgen voor sociale cohesie en dienen als de nieuwe voorbeelden van wat wèl kan.

Rocargo

Maatschappelijke spin-off

Forsa Academy werkt samen met de Nederlandse organisatie stichting Socialrun* www.socialrun.nl en zij bieden hulp bij de organisatie en uitvoering van het geplande event. Zij zetten zich al ruim 10 jaar in voor inclusie met evenementen in meerdere landen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo