Nieuws van Bonaire

Twee verstekelingen aan boord vrachtschip vragen asiel aan in  Bonaire

Twee verstekelingen aan boord vrachtschip vragen asiel aan in  Bonaire
De mannen zijn in goede gezondheid aangekomen op Bonaire| foto Live99FM

KRALENDIJK – Twee verstekelingen aan boord van een vrachtschip uit Santo Domingo hebben op Bonaire politiek asiel aangevraagd.

Gistermiddag werden de twee mannen ontdekt op het roer van de Gat Feeling, zoals het schip heet. De bulkcarrier dreef drie dagen rond voordat het toestemming kreeg van de Bonairiaanse autoriteiten om binnen te komen. De mannen hebben vermoedelijk 7 dagen op het roer gezeten.

De Gat Feeling ligt nu aan de pier van zoutwinningsbedrijf Cargill, waar het vracht zou ophalen. De twee verstekelingen hadden geen idee waar ze waren aangekomen en zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Iedereen heeft volgens de wet het recht om asiel aan te vragen. De IND op Bonaire moet de aanvraag in behandeling nemen en zal beslissen of de mannen op Bonaire mogen blijven.

Bekijk hier een video van TeleCuracao: https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTeleCuracaofm%2Fvideos%2F3117044815237351%2F&show_text=true&width=560&t=0


Rocargo
Deel dit artikel