Nieuws van Bonaire

Accijns omlaag, maar brandstofprijs naar verwachting toch licht omhoog

Accijns omlaag, maar brandstofprijs naar verwachting toch licht omhoog

KRALENDIJK- Dankzij de reductie van de accijns op onder meer benzine met maar liefst 16 cent per liter zal de stijging van de brandstofprijzen die binnenkort zal worden aangekondigd, beperkt blijven tot een paar cent per liter. 

Hoewel veel mensen, na aankondiging van de beslissing van het Nederlandse Kabinet om ook voor Caribisch Nederland te accijns te verlagen verwachten dat de prijs gaat dalen, is daar helaas geen sprake van.

Bonaire.nu begrijpt op basis van welingelichte bronnen binnen de overheid dat de stijging van de brandstofprijzen de afgelopen weken zo drastisch is geweest, dat zonder de accijnsvermindering er sprake zou zijn van een behoorlijke stijging van bijna 20 cent per liter. 

Door de 16 cent die nu minder naar de overheidskas vloeien, blijft de stijging naar verwachting beperkt tot enkele centen per liter. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo