Nieuws van Bonaire

Belastingdienst en KPCN gaan nauwer samenwerken met FIOD 

KRALENDIJK – Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) zullen versterking van de FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) krijgen bij de aanpak van witwassen en belastingfraude. Dat kwam naar voren tijdens een werkbezoek van een delegatie van de FIOD aan Bonaire. 

Tijdens dit bezoek werd onder meer gesproken met gezaghebber Edison Rijna, BCN-directeur Anneke van den Breemer en plaatsvervangende korpschef Ronald Zwarter. Allen waren het erover eens dat een meer intensieve samenwerking op deze onderwerpen van groot belang is. 

Rijna: “Goed toezicht is belangrijk voor het tegenhouden van malafide praktijken en het continueren van een gezond ondernemersklimaat”. Zwarter gaf aan: “Extra financiële kennis is onontbeerlijk voor de aanpak van financieel economische criminaliteit en daarbij zijn alle partners welkom.”

Effectief optreden

Namens de FIOD zegt algemeen directeur Niels Obbink: “Door onze krachten te bundelen en met medewerkers van de FIOD actief te worden in Caribisch Nederland, versterken we de verbinding binnen het Koninkrijk. Hierdoor treden we samen met al onze partners effectiever op tegen fiscale en financiële fraude en pakken we de ondermijning aan.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo