Nieuws van Bonaire

Accijnzen benzine in Caribisch Nederland tijdelijk verlaagd

Accijnzen benzine in Caribisch Nederland tijdelijk verlaagd


KRALENDIJK – Vanaf 1 april wordt de accijns op benzine tijdelijk verlaagd. Dit betekent dat tot het einde van dit jaar de accijns op benzine in Caribisch Nederland wordt verlaagd met 16 dollarcent per liter. Voor de consument zou dit een prijsverlaging van 16 cent per liter op kunnen leveren, maar de exacte hoogte van de prijs aan de pomp wordt bepaald door de lokale overheid.

Het Nederlandse kabinet heeft deze maatregel genomen om het effect van de stijgende energieprijzen in Caribisch Nederland te dempen. De tijdelijke verlaging duurt in ieder geval tot het einde van het jaar. In totaal stelt het kabinet 5 miljoen euro beschikbaar.

Hiervan is 1,7 miljoen euro bestemd voor fiscale maatregelen zoals bijvoorbeeld het verlagen van accijnzen. Het een en ander wordt geregeld via een beleidsbesluit en zal daarna zo snel mogelijk via spoedwetgeving aan de Tweede Kamer worden aangeboden, tegelijkertijd met de wetgeving voor de accijnsverlaging voor benzine en diesel en de btw-verlaging energie in Europees Nederland. 

Deel dit artikel