Nieuws van Bonaire

Bioscoophit De Nieuwe Wildernis krijgt Caribisch vervolg

De unieke natuur van het Caribisch deel van het Koninkrijk speelt de hoofdrol in een bijzondere bioscoopfilm met de titel WOW! De productie van de film over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten is gestart en zal in 2025 zowel in Nederland als op de eilanden in de bioscoop te zien zijn.

Bianca Peters, mede-oprichter en directeur van 360º of Innovation, is verheugd: “Voor ons is WOW! een droom die uitkomt. De film zal niet alleen de schoonheid, diversiteit en veerkracht van de natuur op de eilanden op bijzondere wijze in beeld brengen, maar ook de kwetsbaarheid en het belang van een gezonde balans tussen mens en natuur. Het publiek aan beide kanten van de oceaan gaat vast en zeker met trots en verwondering vervuld worden. Kijkers zullen zich niet eerder gerealiseerd hebben hoe bijzonder de natuur is in het Caribisch deel van het Koninkrijk.”

In nauwe samenwerking met de Dutch Caribbean Nature Alliance is het productieteam van WOW! Inmiddels gestart met het bezoeken van mogelijke filmlocaties. Ook vinden er nu gesprekken plaats met stakeholders om goed inzicht te krijgen in alle ins-en-outs van de lokale natuur en de verhalen en ontwikkelingen op de eilanden.

“Helaas komen de eilanden vaak negatief in het nieuws in Nederland. Met deze film willen we vanuit de verbindende kracht van natuur, een brug slaan om de samenwerking tussen Nederland en de eilanden te helpen verbeteren. Diversiteit en inclusiviteit in de film en het productieteam is daarbij een belangrijk uitgangspunt. We zijn per slot van rekening één Koninkrijk!”, aldus Peters.

Naast de film werken de makers ook aan een televisiereeks die de individuele eilanden vanuit de relatie mens en natuur belicht. Welke uitdagingen liggen er voor de bewoners van de eilanden in de komende jaren in hun route naar een duurzame relatie met de natuur. Maar ook welke oplossingen er al gecreëerd zijn. Tevens worden er diverse educatieve en muzikale programma’s ontwikkeld waarbij lokale talenten betrokken worden.

 “Ik ben ontzettend trots dat wij als distributeur zo nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van dit bijzondere filmproject. Dat we hierbij muziek van de eilanden als soundtrack gaan gebruiken is evident”, zegt Jeffrey de Graaff, mede-eigenaar van M&N Media Group.

“Het is een grote eer om deze film over de zes Caribische eilanden van het Koninkrijk te kunnen maken. We hebben al vele wereldwijd succesvolle films gemaakt over de Nederlandse natuur, zoals De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, maar dit is de eerste keer dat we aan deze kant van de oceaan gaan filmen. De samenwerking met lokale partijen is daarbij ontzettend belangrijk. We verheugen ons erop om alle zes eilanden te bezoeken in de aankomende periode en te onderzoeken wat we allemaal willen gaan filmen, samen met een team van talentvolle makers met diverse achtergronden”, aldus Ignas van Schaick, EMS FILMS.

Het productieteam van WOW! bestaat uit 360º of Innovation, EMS FILMS en associate producer AM Pictures. M&N Media Group is verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie.

De film wordt de komende twee jaar opgenomen en is naar verwachting in 2025 in de bioscopen in Nederland en op de eilanden te zien.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo