Nieuws van Bonaire

Invullen gezondheidsverklaring voor reizen naar de eilanden nog steeds nodig

Foto ABC Online Media

KRALENDIJK- Bij veel passagiers is verwarring ontstaan over de noodzaak om nog een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen naar of tussen de eilanden. Vooral bij de balie van de lokale airlines, komen de afgelopen dagen relatief veel passagiers inchecken die de benodigde formulieren niet hebben. 

Veel passagiers verkeren in de veronderstelling dat het invullen van de formulieren niet meer nodig is, nu de testverplichting voor het reizen naar of tussen de eilanden is komen te vervallen. 

Rocargo

Beide eilanden eisen echter nog steeds dat mensen voorafgaand aan hun vertrek en vóór het inchecken de online gezondheidsverklaring invullen. Voor Curaçao gaat het om de zogenaamde Passenger Locator Card, kortweg aangeduid als het PLC formulier. Dit formulier wordt gevonden via de volgende link: https://govcw.ibis-management.com/landing

Voor vluchten naar Bonaire gaat het om de gezondheidsverklaring voor reizigers, welke te vinden is op www.bonairecrisis.com

Zowel vóór vertrek als bij aankomst wordt nog steeds gecontroleerd op de aanwezigheid van het formulier.

ED-card

Voor buitenlanders die naar Curaçao of Aruba reizen, moet bovendien de zogenaamde Embarcation/Desembarcation (ED) card worden ingevuld. Voor passagiers wonend op Bonaire en Curaçao bestaat deze verplichting niet. Bonaire is het enige eiland dat ook van buitenlandse bezoekers niet verwacht vooraf een immigratieformulier in te vullen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo