Nieuws van Bonaire

Tiki & Co wil kwaliteit cocktails op Bonaire verbeteren

Foto: ©Flavio Maestroni Tiki & Co

KRALENDIJK- Cocktailbar Tiki & Co heeft in samenwerking met Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA), Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Scholen Gemeenschap Bonaire (SGB) een missie om barkeepers van Bonaire op te leiden en zo de algehele kwaliteit van de geserveerde drankjes op Bonaire naar een hoger niveau te tillen.

Het initiatief voor dit plan komt van Sir Eddy Trenidad, hij is geen onbekende in de internationale bar en cocktail scene. Eddy die een groot deel van zijn jeugd doorbracht op Bonaire heeft na een indrukwekkende barkeepers carrière, van Nederland tot Japan en van de V.S. tot aan Bonaire, besloten zich in te zetten voor het eiland waar hij is opgegroeid. Vorig jaar opende hij Bonaires eerste cocktailbar Tiki & Co.

Bezoekers van het eiland verdienen betere drankjes en cocktailsSir Eddy Trenidad

Eddy vertelt dat hij het belangrijk vindt dat Bonaire laat zien wat hij in zijn mars heeft. Culinair gezien lukt dat al erg goed, en nu nog op drank- en cocktailgebied!

Vanaf april start zijn Bartenders Academy om iedere geïnteresseerde de kneepjes van het vak te leren. Hiermee wil hij zorgen dat de kwaliteit van de geserveerde drank op het hele eiland naar een hoger niveau wordt getild.

Samen voor betere kwaliteit

Door samen te werken met verschillende lokale partijen en ondernemers worden studenten in vier weken intensief opgeleid tot volwaardige professionele barkeepers. De cursus omvat alles wat te maken heeft met het barkeeperschap, kennis en geschiedenis van dranken & cocktails, technieken maar ook gastheerschap en hoe om te gaan met gasten die vervelend zijn. Het komt allemaal aan bod.

Rocargo

TCB, zorgt ook dat de barkeepers het nodige leren over het eiland zelf. Zij kunnen vervolgens de gasten aan de bar voorzien van goede informatie over Bonaire.

BONHATA creëert een speciaal platform voor de Bartenders Academy gecertificeerde barkeepers. Via dit online platform kunnen horecaondernemers en professionals elkaar treffen. Het platform zal tevens fungeren als vacaturebank.

Jongeren van de SGB die een loopbaan in de horeca nastreven kunnen ook aan de cursus deelnemen om zo een vliegende start van hun horeca-carrière te bewerkstelligen. Voor de studenten van de SGB is het mogelijk om de cursus in delen te betalen.

Verschillende horecaondernemers en retailers, gaan van hun eigen expertise gastlessen verzorgen over bijvoorbeeld koffie, bier en wijn.

De eerste cursisten zullen in april van start gaan aan de Bartenders Academy.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo