Nieuws van Bonaire

Door middel van theater contact maken met alzheimer patiënten

Door middel van theater contact maken met alzheimer patiënten

KRALENDIJK – Zes zorgmedewerkers op Bonaire zijn begonnen aan een online-opleiding om de Veder methode te leren gebruiken bij patiënten met Alzheimer. Fundashon Alzheimer heeft de opleiding naar Bonaire gebracht.

Eind vorig jaar is het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire een samenwerkingsovereenkomst aan gegaan met Theater Veder Nederland om een 3-daagse online-training voor medewerkers in de zorg op Bonaire te verzorgen.

Medewerkers van zorginstellingen proberen met deze theatermethode op een interactieve en levendige manier contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. De voorstelling voorkomt eenzaamheid en geeft hun een gevoel ‘erbij te horen’.

De studenten die de opleiding volgen komen van de Zorg en Welzijn Groep, van Fundashon Kuida pa Personanan Desabilita (FKPD) en van Kas di Kuido/Fundashon Mariadal. De kosten worden gedragen door de instellingen zelf.

In het najaar volgt een tweede opleiding.

Deel dit artikel