Nieuws van Bonaire

Planters tekenen voor moestuintjes bij LVV

Planters tekenen voor moestuintjes bij LVV
LVV directeur Maurice Adrieans legt de spelregels voor de moestuintjes uit. Foto: LVV

KRALENDIJK- Afgelopen week heeft bij de dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ondertekening plaatsgevonden van de contracten met personen aan wie een stuk grond is aangewezen voor het aanleggen van een moestuin op het terrein van de LVV. 

Er is veel belangstelling voor het project: Inmiddels staan al zo’n 30 belangstellenden op de wachtlijst. LVV directeur Maurice Adriaens legde aan de nieuwe moestuinhouder de regels uit. Zo loopt iemand die niet daadwerkelijk begint met planten het risico dat de moestuin weer wordt afgenomen. 

Bestuur

Er komt een apart bestuur om het project te managen. Leden die interesse hebben in een bestuursfunctie kunnen zich nog aanmelden. Seed Lourens is aangesteld als manager van het project, die het planten van eetbare gewassen onder inwoners verder moet bevorderen. 

Deel dit artikel