Nieuws van Bonaire

Politie waarschuwt voor overmatig alcoholgebruik in het verkeer

Politie waarschuwt voor overmatig alcoholgebruik in het verkeer

KRALENDIJK – Geniet, maar drink met mate. Dat deelt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) mee in een persbericht, net voordat het weekeinde inluidt. 

Rijden onder invloed kan een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen opleveren. KPCN wil de bevolking erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen, bij deelname aan het verkeer. 

Rocargo

Zo voorkomt men aldus het korps vervelende situaties voor de drinker, maar ook voor anderen. Het is verboden voor iemand aan het verkeer deel te nemen als hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. De politie controleert met een blaastest of de automobilist onder invloed is van alcohol. 

Niet vrijwillig 

Deelnemen aan zo’n test is niet vrijwillig. De uitslag van deze test bepaalt of iemand mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Bij weigering maakt de politie een proces-verbaal op. 

Niet alleen automobilisten kunnen zich in de nesten werken door het rijden onder invloed van alcohol, ook voetgangers dienen de waarschuwing ter harte te nemen. De politie kan voor openbare dronkenschap ook een proces-verbaal maken. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo